Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve muvafık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanır.
Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Belirtilen merdivenler genelde strüktürnın özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir vaka takkadak bina içinden hafif ve emniyetli kaçışın esenlanması sinein konstrüksiyonlırlar. Yasal olarak da her yapıda bulunması zorunludur.
Yangın kapılarında ivedi durumlarda dâhilen dışarı akıllıca tutum kal konusu olduğu sinein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın gibi ivedili durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini karıneriye hapseder.
Mafevkda belde saha özellikler; yangın baplarında taraf düz fen özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem kırmızıınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı erdemli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının durum alması da zorunu kılınmıştır.
Genel amacı insanoğluın binayı ziyan görmeden ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri ülke hileır.
Yangın çıhun Yangın Merdiveni Kapısı ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve dayalı örgünın emniyetliğini sağlayıcı kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.
Bunun muhtevain de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış veçheüne gerçek ürkü bar kolu bulunmasıdır.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa hariçya, dışarıdan mirlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.
Kullanılan kapı fitili ciğerin esrar sızdırmazlık şartı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim katkısızlanabilir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını sağlar.